Kuřecí směs s hráškem a mrkví, vařená rýže – 665 kcal
Recept:
- 150 g kuřecího masa bez kůže
- 1/2 cibule
- 1 lžička oleje
- 100 g rýže (směs jasmínové a červené)
- 50 g hrášku
- 50 g mrkve
- tymián
- sůl, tymián a rozmarýn
665 kcal
41 g bílkovin
91 g sacharidů
12,5 g tuků
7 g vlákniny
70,4 mg vápníku
Příprava:
Nejprve propláchneme rýži a dáme jí vařit. Já dávám 1 díl rýže na 1,5 dílů vody. Vařím na mírném plameni pod pokličkou. Až se voda vyvyří, rýže je tak akorát vařená. Na pánvi si orestujeme na oleji cibulku a přidáme na kousky nakrájené maso. Když se zatáhne, přidáme hrášek, a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme sůl, tymián a dáme na chvilku dusit pod pokličku. Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť.
No Comments