Jahodový cheesecake 8 ks – 214 kcal/1ks

Recept:

Korpus:

  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g mandlí
  • 50 g kešu
  • 1 vejce
  • 150 ml mandlového či jiného mléka
  • 1 kypřící prášek
  • pár kapek flavdrops dle chuti

Náplň:

  • 2 měkké tvarohy
  • 1 vejce
  • pár kapek flavdrops dle chuti

Náplň:

  • 200 g jahod
  • 1 pytlík želatiny
  • flavdrops na doslazení

214 kcal / 1ks
14,5 g bílkovin
14,5 g sacharidů
11 g tuků
2,4 g vlákniny
76,7 mg vápníku

Příprava:

Nejprve si rozmixujeme ovesné vločky společně k mandlemi a kešu. Vzniklou hmotu smícháme v míse s ostatními surovinami na korpus a těsto vmačkáme do silikonové formy. Tvarohy s vejcem a flavdrops smícháme metličkou a nalijeme na korpus a dáme péct do trouby cca na 30 min. 180°C Mezi tím si rozmixujeme jahody v kastrůlku, přidáme trošku vody a želatinu a osladíme flavdrops. Lehce ohřejeme a nalijeme na upečený cheesecake a dáme vychladit do ledničky. Ovocný povrch nám hezky ztuhne.

About

No Comments

Leave a Comment