Low carb PIZZA – 496 kcal/půl pizzy
Recept:
- těsto
- 120 g mozzarelly light
- 50 g mandlí (mandlové mouky)
- 2 lžíce Gervais
- 1 lžíce Psyllia
- 1 vejce
- náplň
- 1/2 protlaku (70 g)
- stroužek česneku
- 1/2 cibule
- 90 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 vejce
- 1/2 mozzarelly light
- tymián a bazalka
496 kcal
41 g bílkovin
14 g sacharidů
29,5 g tuků
5,5 g vlákniny
57 mg vápníku
Příprava:
Nejprve si připravíme těsto. Do misky si nastrouháme 1 mozzarellu, přidáme gervais a dáme cca na 1,5 min. do mikrovlnky rozehřát. V mixeru si rozemeleme mandle, nebo použijeme mandlovou mouku a společně s ostatními surovinami na těsto přidáme do mísy.
Vše smícháme v těsto. Necháme ho pár minut stát, aby Psyllium natáhlo vodu. Pak pomocí 2 pečících papírů vyválíme placku, propícháme vidličkou a dáme péct až nám lehce zezlátne povrch.
Pak už jen skládáme na pizzu co máme rádi. Já dala protlak smíchaný s prolisovaným česnekem, cibuli na kroužky, tuňáka, rozšlehané vejce, 1/2 nastrouhané mozzarelly, čerstvý tymián a bazalku a dala jsem péct.
Makra jsou počítaná na 1/2 pizzy.
No Comments