Low carb PIZZA – 496 kcal/půl pizzy

Recept:

  • těsto
  • 120 g mozzarelly light
  • 50 g mandlí (mandlové mouky)
  • 2 lžíce Gervais
  • 1 lžíce Psyllia
  • 1 vejce
  • náplň
  • 1/2 protlaku (70 g)
  • stroužek česneku
  • 1/2 cibule
  • 90 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 vejce
  • 1/2 mozzarelly light
  • tymián a bazalka

496 kcal
41 g bílkovin
14 g sacharidů
29,5 g tuků
5,5 g vlákniny
57 mg vápníku

Příprava:

Nejprve si připravíme těsto. Do misky si nastrouháme 1 mozzarellu, přidáme gervais a dáme cca na 1,5 min. do mikrovlnky rozehřát. V mixeru si rozemeleme mandle, nebo použijeme mandlovou mouku a společně s ostatními surovinami na těsto přidáme do mísy.

Vše smícháme v těsto. Necháme ho pár minut stát, aby Psyllium natáhlo vodu. Pak pomocí 2 pečících papírů vyválíme placku, propícháme vidličkou a dáme péct až nám lehce zezlátne povrch.

Pak už jen skládáme na pizzu co máme rádi. Já dala protlak smíchaný s prolisovaným česnekem, cibuli na kroužky, tuňáka, rozšlehané vejce, 1/2 nastrouhané mozzarelly, čerstvý tymián a bazalku a dala jsem péct.

Makra jsou počítaná na 1/2 pizzy.

About

No Comments

Leave a Comment