Cizrna tandori masala s rýží – 599 kcal
Recept:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 10 g čerstvého zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje
- 80 g menších rajčat
- 40 gramů cizrny
- 150 ml kokosového mléka Light
- 1/2 hrnečku rýže
- sůl
- 2 lžíce koření tandoori masala
599 kcal
15,3 g bílkovin
63 g sacharidů
31 g tuků
7,3 g vlákniny
63 mg vápníku
Příprava:
Nejprve si dáme cca na hodinku namočit cizrnu (lépe se pak vaří), můžeme i použít cizrnu již hotovou z konzervy. Do hrnečku si dáme vařit rýži. Já dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody a vařím na mírném plameni pod pokličkou. Na pánev si dáme rozehřát olivový olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme koření a krátce restujeme. Dále přidáme pokrájená rajčata, přilijeme trošku vody a pomalu vaříme až zredukujeme tekutinu a směs nám trošku zhoustne. Přidáme vařenou cizrnu a zalijeme kokosovým mlékem. Krátce povaříme a podáváme s vařenou rýží. Můžeme dozdobit čerstvým koriandrem. Miluji tyhle orientální vůně. Dobrou chuť.
No Comments