Cizrna tandori masala s rýží – 599 kcal

Recept:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g menších rajčat
  • 40 gramů cizrny
  • 150 ml kokosového mléka Light
  • 1/2 hrnečku rýže
  • sůl
  • 2 lžíce koření tandoori masala

599 kcal
15,3 g bílkovin
63 g sacharidů
31 g tuků
7,3 g vlákniny
63 mg vápníku

Příprava:

Nejprve si dáme cca na hodinku namočit cizrnu (lépe se pak vaří), můžeme i použít cizrnu již hotovou z konzervy. Do hrnečku si dáme vařit rýži. Já dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody a vařím na mírném plameni pod pokličkou. Na pánev si dáme rozehřát olivový olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme koření a krátce restujeme. Dále přidáme pokrájená rajčata, přilijeme trošku vody a pomalu vaříme až zredukujeme tekutinu a směs nám trošku zhoustne. Přidáme vařenou cizrnu a zalijeme kokosovým mlékem. Krátce povaříme a podáváme s vařenou rýží. Můžeme dozdobit čerstvým koriandrem. Miluji tyhle orientální vůně. Dobrou chuť.

About

No Comments

Leave a Comment