Chilli con carne 4 porce – 1porce 360 kcal

Recept:

  • 360 g mletého hovězího masa (obsah max. 10% tuku)
  • 1 ks papriky
  • 3 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky chilli (nebo jak máte rádi
  • 1 ks rajčatového protlaku (větší plechovka)
  • 1 konzerva fazolí v tomatě s nízkým obsahem cukru
  • 1/2 lžičky soli

360 kcal – 1porce
33 g bílkovin
21 g sacharidů
15 g tuků
7 g vlákniny
24 mg vápníku

Příprava:

V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku a přidáme česnek. Pozor ať se česnek nepřipálí, pak zhořkne. Přidáme omytou, očištěnou papriku. Po chvilce přidáme mleté maso a krátce dusíme. Přidáme Rajčata, protlak a koření, přilijeme trochu vody a opět chvilku dusíme. Nakonec přidáme fazole. Prohřejeme a podáváme s žitným chlebem, knäckebrotem, nebo celozrnnou tortilou. Dobrou chuť!

About

No Comments

Leave a Comment