Chilli con carne 4 porce – 1porce 360 kcal
Recept:
- 360 g mletého hovězího masa (obsah max. 10% tuku)
- 1 ks papriky
- 3 ks rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1/2 lžičky chilli (nebo jak máte rádi
- 1 ks rajčatového protlaku (větší plechovka)
- 1 konzerva fazolí v tomatě s nízkým obsahem cukru
- 1/2 lžičky soli
360 kcal – 1porce
33 g bílkovin
21 g sacharidů
15 g tuků
7 g vlákniny
24 mg vápníku
Příprava:
V kastrůlku si na oleji orestujeme cibulku a přidáme česnek. Pozor ať se česnek nepřipálí, pak zhořkne. Přidáme omytou, očištěnou papriku. Po chvilce přidáme mleté maso a krátce dusíme. Přidáme Rajčata, protlak a koření, přilijeme trochu vody a opět chvilku dusíme. Nakonec přidáme fazole. Prohřejeme a podáváme s žitným chlebem, knäckebrotem, nebo celozrnnou tortilou. Dobrou chuť!
No Comments