Taco z mletého hovězího masa, fazolí a rýže – 4 porce – 491 kcal/1 porce

Recept:

  • 400 g mletého hovězího masa (10% tuku)
  • 1 konzerva červených fazolí
  • 4 ks rajčat
  • 150 g bílé rýže
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 ks cibule
  • 3 stroužek česneku
  • 1 větší konzerva protlaku
  • římský kmín
  • provensálské koření
  • sůl
  • hlávkový salát

491 kcal – 1 porce
35 g bílkovin
49 g sacharidů
14 g tuků
6 g vlákniny
3,5 mg vápníku

Příprava:

Ve větší pánvi, nebo kastrolu si orestujeme pokrájenou cibuli na oleji. Přidáme mleté maso a osolíme, okořeníme, přidáme pokrájená rajčata a prolisovaný česnek. Chvilku dusíme. Poté přidáme protlak,  červené fazole, rýži a vodu. Zvolna vaříme a občas promícháme. Když se nám zredukuje voda a rýže se začne trošku přichytávat ode dna, tak přilijeme vodu. Takto postupujeme než se rýže dovaří. Podáváme nejlépe na celozrnné tortille s pokrájeným ledovým salátem. Můžeme posypat nastrouhaným sýrem a čerstvou červenou cibulí. Lze konzumovat i bez přílohy. Nám to moc chutná. Dobrou chuť i vám.

About

No Comments

Leave a Comment