Jahodový cheesecake 8 ks – 214 kcal/1ks
Recept:
Korpus:
- 100 g ovesných vloček
- 50 g mandlí
- 50 g kešu
- 1 vejce
- 150 ml mandlového či jiného mléka
- 1 kypřící prášek
- pár kapek flavdrops dle chuti
Náplň:
- 2 měkké tvarohy
- 1 vejce
- pár kapek flavdrops dle chuti
Náplň:
- 200 g jahod
- 1 pytlík želatiny
- flavdrops na doslazení
214 kcal / 1ks
14,5 g bílkovin
14,5 g sacharidů
11 g tuků
2,4 g vlákniny
76,7 mg vápníku
Příprava:
Nejprve si rozmixujeme ovesné vločky společně k mandlemi a kešu. Vzniklou hmotu smícháme v míse s ostatními surovinami na korpus a těsto vmačkáme do silikonové formy. Tvarohy s vejcem a flavdrops smícháme metličkou a nalijeme na korpus a dáme péct do trouby cca na 30 min. 180°C Mezi tím si rozmixujeme jahody v kastrůlku, přidáme trošku vody a želatinu a osladíme flavdrops. Lehce ohřejeme a nalijeme na upečený cheesecake a dáme vychladit do ledničky. Ovocný povrch nám hezky ztuhne.
No Comments