Apple pie (8 ks) – 293 kcal/1 ks

Suroviny korpus:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g mandlí
  • 60 g másla
  • trocha vody

Suroviny náplň:

  • 6 ks středně velkých jablek
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 15 g másla
  • 15 g třtinového cukru
  • 1/2 lžíce mleté skořice

293 kcal/1 ks
5,74 g bílkovin
31 g sacharidů
15 g tuků
5,73 g vlákniny
31,7 mg vápníku

Příprava:

Vločka a mandle rozmixujeme na mouku. Přidáme změklé máslo, trochu vody a zpracujeme těsto. Formu si vyložíme pečícím papírem a těsto hezky vmačkáme na dno a po stranách. Jablka si oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké proužky a prosypeme třtinovým cukrem a skořicí. Připravené plátky jablek začneme skládat do formy. Začneme od okraje a postupně překládáme jeden plátek po druhém až zaplníme celou formu. Je vhodné mít jablka nakrájená na tenké plátky, aby se vám poddala, zvláště u středu a nepraskala. A nakonec si rozehřejeme 15g másla a nasypeme do něj skořici a třtinový cukr. Celý páj potřeme touto směsí pomocí mašlovačky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě až Vám začne koláč krásně vonět a změkne. Před krájením je dobré ho nechat vychladnout a odpočinout, aby se krásně krájel.

About

No Comments

Leave a Comment