Hráškový krém – 400 kcal
Recept:
- 200 g čerstvého či mraženého hrášku
- 1/2 cibule
- 10 g másla
- 40 g Gervais nebo podobného čerstvého sýru
- 15 g dýňových semínek
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka na dozdobení
400 kcal
22 g bílkovin
29,5 g sacharidů
29 g tuků
16 g vlákniny
164,5 mg vápníku
Příprava:
Na másle osmahneme cibulku, přidáme hrášek a krátce orestujeme. Přilijeme vodu, osolíme a necháme vařit cca 15 min. Půl obsahu rozmixujeme na krém společně s Gervais. Vložíme zpět do hrnce, opepříme a ještě krátce povaříme. Při servírování posypeme dýňovými semínky a čerstvou bazalkou.
Doba přípravy: 30 min.
No Comments