Hráškový krém – 400 kcal

Hráškový krém

Recept:

  • 200 g čerstvého či mraženého hrášku
  • 1/2 cibule
  • 10 g másla
  • 40 g Gervais nebo podobného čerstvého sýru
  • 15 g dýňových semínek
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá bazalka na dozdobení

400 kcal
22 g bílkovin
29,5 g sacharidů
29 g tuků
16 g vlákniny
164,5 mg vápníku

Příprava:

Na másle osmahneme cibulku, přidáme hrášek a krátce orestujeme. Přilijeme vodu, osolíme a necháme vařit cca 15 min. Půl obsahu rozmixujeme na krém společně s Gervais. Vložíme zpět do hrnce, opepříme a ještě krátce povaříme. Při servírování posypeme dýňovými semínky a čerstvou bazalkou.

Doba přípravy: 30 min.

About

No Comments

Leave a Comment